Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΤΗΣ 27/5/2016 (ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)


  


  



  Ολοκληρώνεται η μεταστροφή του πιο δυναμικού και αγωνιστικού συνδικάτου σε χέρι βοηθείας του υπουργείου παιδείας, με την τελευταία απόφασή του, που στηλιτεύει απροκάλυπτα συναγωνιστές, εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η αφορμή ήταν η δημοκρατική και επιβεβλημένη δήλωση 36 εκπροσώπων ΕΛΜΕ απέναντι στην αήθη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Χρ. Ζαγανίδης, πρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ Θεσ/κης. Η ανακοίνωση της νέας πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, είναι ακόμα πιο αήθης, και απροκάλυπτα κόβει τον ομφάλιο λώρο της ομοσπονδίας με το πιο μαχητικό και υγιές κομμάτι του κλάδου, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις εις βάρος αγωνιστριών και αγωνιστών εκπαιδευτικών, που με αυταπάρνηση δίνουν το αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία τους.
  Φαίνεται να είναι εύκολη η συμμαχία ενάντια σε εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, όμως είναι δύσκολη η  απόφαση ενάντια στο εθνικό διάλογο – οπερέτα του υπουργείου. Οι παρατάξεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, απέφυγαν να τοποθετηθούν σε πρόταση απόφασης ενάντια στον «εθνικό» προσχηματικό διάλογο του υπουργείου, από εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, οι οποίοι μετέφεραν αποφάσεις του κλάδου στη συνέλευση των προέδρων.
  Το υπουργείο παιδείας ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την αντιδραστικότερη αναδιάρθρωση των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, ενώ χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές μένουν άνεργοι την επόμενη χρονιά, με την πολιτική των μόνιμων «κοφτών» των κοινωνικών παροχών. Την στιγμή που ανακοινώνονται τα σχέδια του «εθνικού» διαλόγου για τη δευτεροβάθμια, που επαληθεύουν τις χειρότερες προβλέψεις και επιβεβαιώνουν ότι τα μνημόνια και ο ΟΟΣΑ θα τσακίσουν την εκπαίδευση, οι παρατάξεις ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ προσπαθούν να απονομιμοποιήσουν την ομοσπονδία στα μάτια του κλάδου.  Η προσπάθεια αυτή δεν θα τελεσφορήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το συνδικάτο σε μαριονέττα του υπουργού. Ας αναλογιστούν όλες οι παρατάξεις τον ιστορικό τους ρόλο.
  Τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να λειτουργήσουν με δημοκρατία, ενότητα, κοινή δράση  και ριζοσπαστισμό γα να αποτρέψουν τη μετατροπή  της ομοσπονδίας σε τσιράκι και χειροκροτητή του υπουργείου. Χρειάζονται  αποφάσεις και δράσεις  που να συγκρούονται  με την κυβερνητική πολιτική, η οποία  αποδομεί και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση. Απέναντι μας δεν βρίσκονται οι  συνάδελφοι που  έχουν τιμήσει με τους αγώνες τους το σωματείο, αλλά η πολιτική των μνημονίων που ισοπεδώνει την κοινωνία, ξεπουλάει τη χώρα  και οδηγεί  το δημόσιο σχολείο στην  απαξίωση και στην συρρίκνωση.


ΜΕΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου