Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.....













       H χώρα και ο λαός μας ζουν τον έβδομο χρόνο της πολιτικής των μνημονίων. Στο διάστημα αυτό ξεδιπλώθηκε και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, μια πρωτόγνωρη επίθεση που ξεκινάει από το εισόδημα και τους όρους διαβίωσης. Περνάει στα δικαιώματα, στην εκπροσώπηση, τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και καταλήγει στην ίδια τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο ακυρώνοντας το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα!  Η παρούσα Κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πατώντας στην απογοήτευση και τη διάψευση των ελπίδων για καλύτερες μέρες.
Οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα  αποδιαρθρώθηκαν  πλήρως προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.Ο δημόσιος τομέας ακολουθεί με παράλληλη δραματική μείωση των εισοδημάτων μας.Η φορολογική καταιγίδα,το ασφαλιστικό έκτρωμα,το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα συνοδευτούν άμεσα και από 10 Νομοσχέδια - φωτιά μέσα στο καλοκαίρι για Παιδεία, Δημόσιο, Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Οικονομία.
Στο χώρο της Δευτεροβάθμιας έχουμε ήδη τη de facto απόλυση χιλιάδων συναδέλφων-αναπληρωτών, τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση μέσω «κοφτών» και μειώσεων κοινωνικών δαπανών, την κινητικότητα των εκπαιδευτικών. Ο νεοφιλελεύθερος εφιάλτης δεν θα περιμένει τον Κυριάκο για να υλοποιηθεί: έπονται αύξηση ωραρίου, ομαδοποιήσεις ειδικοτήτων, αλλαγές αναθέσεων, πάγωμα μεταθέσεων, αξιολόγηση, εμπορευματοποίηση εκπαίδευσης, κλείσιμο/κατάργηση σχολικών μονάδων, οργανικότητα/μονιμότητα. Την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων δείχνει και ο Εθνικός διάλογος για την Παιδεία: υλοποίηση, πιστή εφαρμογή κάθε λέξης, κάθε μνημονιακής δέσμευσης που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση προς τους δανειστές.
Αποστράτευση και απογοήτευση;
Το άδικο βαδίζει σήμερα με σίγουρο βηματισμό! Ωστόσο το κλίμα ηττοπάθειας, το αίσθημα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, η παθητικότητα, ασκούν πίεση στο συνδικαλιστικό κίνημα να υποχωρήσει από τη στόχευση  της ρήξης και της ανατροπής στην ηττοπάθεια, τη διαχείριση, τον παραγοντισμό, τα ελάχιστα αιτήματα, δηλαδή στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό......   
Στο πλευρό του κλάδου και όχι του Υπουργείου.
Ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ηγεσία της παράταξης των ΣΥΝΕΚ, στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μια ιστορική, μαζική παράταξη, με αγώνες και προσφορά στο κλάδο.  Όμηρος η ηγεσία της, πλέον, του νεοφιλελεύθερου πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ , μετατρέπει  τις ΣΥΝΕΚ σε Μνημονιακή-Κυβερνητική παράταξη, συμπαρασύροντας στην  αδράνεια και την ηττοπάθεια  τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας.(ΟΛΜΕ).
 Συνδικαλιστικά στελέχη, με ιστορική προσφορά, εγκλωβίζονται στην παγίδα της «συλλογικής συν-ευθύνης», και στην οργή του κλάδου που αυτή θα γεννήσει σύντομα, νομοτελειακή απόρροια της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τιμάμε την ιστορία του ριζοσπαστικού συνδικαλισμού.
Ανασυγκροτούμε και συνεχίζουμε.
Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Εκπαιδευτικών Β'βάθμιας Εκπαίδευσης (ανα)συγκροτείται  πάνω στις αξίες της αντίθεσης σε κάθε μνημονιακό, κυβερνητικό, γραφειοκρατικό ή κομματικό συνδικαλισμό.
Γυρίζουμε την πλάτη στο παλαιό στο φθαρμένο, σε ό,τι μας πλήγωσε και μας πρόδωσε. Στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον, σ’ αυτό που έρχεται.
Επιθυμούμε να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός ευρύτερου αγωνιστικού μετώπου σε ολόκληρο το χώρο της εκπαίδευσης, και –ταυτόχρονα -στη κατεύθυνση της αναγκαίας αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Να συγκροτήσουμε συμμαχίες με τη δοκιμαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία και να διεξάγουμε αποτελεσματικούς κοινωνικούς αγώνες!
Καλούμε στην κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση του κύρους και της δύναμης των Συνδικάτων! Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τη συνδικαλιστική δράση γιατί την ταυτίζουν με μικροκομματικές λογικές ή ακόμα και με προσωπικές φιλοδοξίες (πρώην συνδικαλιστικά στελέχη σε κρατικοδίαιτες θέσεις).
 Μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου για το κλάδο, η κατεύθυνση των αγώνων και των αιτημάτων του, αλλά και η συμμετοχή στις συλλογικές δράσεις.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο !
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του ΜΕΤΑ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για να αποτελέσει το ΜΕΤΑ πόλο συσπείρωσης όλων των ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, αγωνιστών εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, που θα μπουν μπροστά στη μάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, την έξοδο από την μέγγενη του ευρω- κατήφορου καθώς και τη ρήξη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

 ΜΕΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


1 σχόλιο: