Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στο μνημονιακό «Αρμαγεδδώνα» στα εργασιακά


Το ΜΕΤΑ, σχετικά με θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, θέλει να τονίσει ότι δυστυχώς ο κατήφορος των υποχωρήσεων δεν έχει πάτο. Η κυβέρνηση, αφού τα έδωσε όλα και ψήφισε διατάξεις που ανατρέπουν το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, αυξάνουν τη φορολόγηση των πολιτών, εκποιούν τη δημόσια περιουσία και παραδίδουν τα «κλειδιά» της χώρας στους ξένους, μετατρέποντάς την σε «Μπανανία», τώρα θέλουν να την οδηγήσουν και στον πλήρη εξευτελισμό.

Ζητάνε την αλλαγή και τη διόρθωση διατάξεων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όπως η αναδρομική παρακράτηση και επιστροφή του ΕΚΑΣ, η μεγαλύτερη ασφαλιστική επιβάρυνση αγροτών, μικροεπαγγελματιών και επιστημόνων, η άμεση προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων του Ελληνικού και της Εγνατίας οδού, καθώς και η ασυλία και το ακαταδίωκτο των μελών της διοίκησης του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων από τα εγκλήματα που θα διαπράξει κατά του λαού στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, έτσι ώστε μετά τη ανατροπές που προωθούνται σε Γαλλία και Ιταλία να ακολουθήσουν και στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, συνεδρίασε η οκταμελής «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» για τα εργασιακά, αποτελούμενη στην πλειονότητά της από ξένους. Ακόμη και ο μοναδικός Έλληνας που υπάρχει είναι «πρόταση» των δανειστών, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπούν δύο... Γερμανοί!!! 

Συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, είναι η πλήρης κατεφάδιση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με κύρια αιχμή την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, η παραχώρηση του «δικαιώματος» της ανταπεργίας -lock out- στους εργοδότες και ο περιορισμός της όποιας συνδικαλιστικής προστασίας.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη νέα επίθεση κυβέρνησης και δανειστών σε βάρος του λαού μας και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να οργανώσουν την αντίστασή τους.

Είναι απαραίτητο σήμερα η συγκρότηση ενός ευρύτερου παλλαϊκού μετώπου αντίστασης, γιατί τα δεινά για τον ελληνικό λαό δεν έχουν τέλος. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία και οι αντιπροσωπευτικοί, δημοκρατικοί της θεσμοί γίνονται διακοσμητικοί, αφού οποιοσδήποτε νόμος θα πρέπει να έχει την προέγκριση των δανειστών.

Δυστυχώς, οι εργατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι παραδομένες, δείχνουν ανοχή και περιορίζονται στην καλύτερη περίπτωση σε μια φραστική διαμαρτυρία, χωρίς να οργανώνουν την ενημέρωση και την αντίσταση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, ταξικών ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων της ΓΣΕΕ και νομαρχιακών οργάνων της ΑΔΕΔΥ και η συγκρότηση ενός κέντρου συντονισμού και αγώνα είναι σήμερα αναγκαίος.

Η νεολαία και η εργατική τάξη της Γαλλίας δείχνουν το δρόμο· ας τον ακολουθήσουμε και εμείς.

Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 31-05-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου