Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΞΥΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 7/7










Η συνδικαλιστική χρονιά 15-16 είναι έντονη. Βαραίνει η σφοδρή επίθεση που δέχεται ασταμάτητα ο εκπαιδευτικός, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, η νεολαία, οι μαθητές μας και οι οικογένειες τους. Αυτήν  την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη  η μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης, των δανειστών και του κεφαλαίου ενάντια στα ελάχιστα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν όρθια με αγώνες και θυσίες στα μνημονιακά χρόνια, η ομοσπονδία όφειλε και οφείλει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία και ενίσχυση μεγάλων αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης. Αντί αυτού, παραμένει στο ρόλο του παρατηρητή των «κακών ειδήσεων», του συνομιλητή του υπουργείου και ενίοτε του αρωγού στο έργο της κυβέρνησης. Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ μετατρέπεται σε αρένα όχι μία φορά αλλά συχνά πυκνά. Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται φραστικός τσαμπουκάς και οι συνεδριάσεις εξελίσσονται σε γηπεδικού τύπου «συζητήσεις».
Ο γραμματέας της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, μετέτρεψε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, για άλλη μια φορά, σε γήπεδο. Η φασιστικού τύπου υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε σε μέλος των Παρεμβάσεων είναι πρωτόγνωρη – τουλάχιστον για την δική μας πολιτική ηθική. Το ύφος κάθε αντιπαράθεσης είναι η απόληξη της πολιτικής ηθικής αλλά και του φορτίου αξιών που κουβαλάει μαζί του ο καθένας μας. Πέρα όμως από τις αξίες και τις αρχές του καθένα από εμάς που εκπροσωπούμε τους χιλιάδες συναδέλφους, υπάρχει κι ένα φορτίο, το βαρύτερο, το σπουδαιότερο, το φορτίο της εκπροσώπησης της μεγαλύτερης και ιστορικής ομοσπονδίας. Δεν επιτρέπεται ο γραμματέας της ΟΛΜΕ να δημιουργεί φασαρίες και τραμπουκισμούς, να προκαλεί διακοπή συνεδριάσεων και να μην επιτρέπει να εκφράσουν την γνώμη τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Το προεδρείο της ΟΛΜΕ εκπροσωπεί δημόσια τον περήφανο, δημοκρατικό και πρωτοπόρο κλάδο των εκπαιδευτικών και είναι ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε αντιδημοκρατική παρέκκλιση.
Το ΜΕΤΑ εκπαιδευτικών
Απαιτεί την ηχογράφηση – καταγραφή των συνεδριάσεων και ανάρτηση όλων των πρακτικών των συνεδριάσεων στη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.
Δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια μετατροπής των συνεδριάσεων του ΔΣ σε αρένα. Οι φασιστικές συμπεριφορές και οι ύβρεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.
Θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να προστατέψει την ομοσπονδία από την αδράνεια και την αντιδημοκρατική διολίσθηση.

Συνεχίζουμε! Οργάνωση, Συσπείρωση, Αγώνας απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης και των δανειστών που στόχο έχουν την ελαστικοποίηση της εργασίας, την περαιτέρω  συρρίκνωση  του δημόσιου σχολείου και την ανατροπή των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

ΔΩΡΑ ΞΥΠΟΛΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου