Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΕΝΩΝ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ –ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ

Χαλκίδα 14-7-2016

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους ότι τη Δευτέρα 11/7 η ΔΙΔΕ Εύβοιας ανήρτησε στην ιστοσελίδα της "προσωρινούς" πίνακες κενών και πλεονασμάτων ενόψει των υπεραριθμιών, οι οποίοι θα "οριστικοποιηθούν" την Πέμπτη 14/7 μετά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, για το οποίο πρόσκληση και ημερήσια διάταξη εστάλη στα μέλη του ΠΥΣΔΕ, την Τρίτη 12/7/2016. Η ενέργεια αυτή εκτός από πρωτοφανής είναι και περίεργη καθώς όπως προβλέπεται από το ΠΔ 100, άρθρο 14, παρ. 2, τα αρμόδια περιφερειακά συμβούλια, μετά τις μεταθέσεις που διενεργούνται σύμφωνα με τη διαδικασία των άρθρων 9, 11, 12 και 13 του διατάγματος αυτού, συντάσσουν πίνακες των κενών οργανικών θέσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις κενές θέσεις που προέκυψαν από τη διαδικασία των παραπάνω μεταθέσεων κατά σχολική μονάδα. Επίσης ο ορισμός των υπεραριθμιών γίνεται από τα υπηρεσιακά συμβούλια και όχι από τη διοίκηση.
Αντί αυτής της διαδικασίας, που ακολουθείται απαρέγκλιτα από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της χώρας, η ΔΙΔΕ Εύβοιας ανακοινώνει “προσωρινούς” πίνακες τη Δευτέρα 11/7, οι οποίοι θα “οριστικοποιηθούν” την Πέμπτη 14/7 μετά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, προκαταλαμβάνοντας και χειραγωγώντας έτσι τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου αλλά και προκαλώντας αδικαιολόγητη αναστάτωση στον κλάδο. Όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η πλήρης αδιαφάνεια και η μη δημοσιοποίηση των σχετικών πληροφοριών (πίνακες Α) από τη διοίκηση, φαντάζει τουλάχιστον περίεργο ποια ανάγκη εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια.
Οι αιρετοί του κλάδου οφείλουν να προασπίσουν το κατακτημένο δικαίωμα των συναδέλφων, οι αποφάσεις που αφορούν τις υπηρεσιακές τους μεταβολές και το εργασιακό καθεστώς να λαμβάνονται από το υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται από τους αιρετούς τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα συμβάλλουν στην απαξίωση των συμβουλίων και στην απεμπόληση δικαιωμάτων σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη, με έναν Σεπτέμβριο να έρχεται επιφυλάσσοντας δυσάρεστες εκπλήξεις σε πολλούς συναδέλφους, λόγω των αντιεκπαιδευτικών – και με αποκλειστικά δημοσιονομικό γνώμονα - αλλαγών του Υπουργείου στα προγράμματα του Γυμνασίου, της κατάργησης της τρίωρης απαλλαγής των υπευθύνων εργαστηρίων φυσικής και πληροφορικής, και της διατήρησης του αυξημένου ωραρίου, του αυξημένου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από το 2013 και των ανακατατάξεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, για κάποια από τα οποία η ΔΙΔΕ δεν έχει δώσει εικόνα. Όταν τον Σεπτέμβρη η διοίκηση θα απαιτεί από τον εκπαιδευτικό να μετατραπεί σε λάστιχο, για να καλύψει ωράριο σε τρία και σε τέσσερα σχολεία, το ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί θα πρέπει να αποτελέσουν το ανάχωμα σε αυτή τη διαδικασία και να προστατέψουν τα δικαιώματα του καθενός και της καθεμιάς.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Οι αιρετές/οί
Όλγα Κολιού, τακτικό αιρετό μέλος
Δημήτρης Τουλούμης, τακτικό αιρετό μέλος
Γιάννης Κατσάνος, αναπληρωματικό αιρετό μέλος
Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα, αναπληρωματικό αιρετό μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου