Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑ: Με αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, τιμάμε τα θύματα της τάξης μας


Στις 25 Μάη του 2017, στις εγκαταστάσεις της Top Gaz στον Ασπρόπυργο, συνέβη ένα ακόμη τραγικό εργατικό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις εργάτες. Για μια ακόμη φορά η εργατική τάξη πληρώνει με το αίμα της τα κέρδη των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Σε συνθήκες εργασίας που συνεχώς χειροτερεύουν, οι εργάτες διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Από την άλλη, τα αφεντικά συνεχώς αυξάνουν τα κέρδη τους, όχι απλά αδιαφορώντας, αλλά αντιμετωπίζοντας συνολικά τον κόσμο της εργασίας σαν ένα «αναλώσιμο» προϊόν, αφού αυτό που κυριαρχεί είναι η έκφραση: «Αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά, μπορείς να φύγεις! Κοίτα γύρω σου πόσοι περιμένουν για να βρουν δουλειά!».
Το μεγάλο κεφάλαιο και οι εργοδότες, ιδιαίτερα στη μνημονιακή περίοδο και στο όνομα της κρίσης,έχουν εντείνει την εντατικοποίηση της εργασίας, έχουν περιορίσει κάθε μέτρο ασφαλείας και καταπατούν ακόμη και τα στοιχειώδη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Ιδιαίτερα και με τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί με το 4ο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου ουσιαστικά απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις, παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον η επαναφορά των ΣΣΕ και περιορίζονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, οι εργοδότες θα ξεσαλώσουν και θα εντείνουν τις πιέσεις και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, διασφαλίζοντας ότι ο εργαζόμενος που πάει για δουλειά θα γυρίζει ασφαλής και υγιής στο σπίτι του έπειτα από αυτή. Να αγωνιστούν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς, σταθερή και μόνιμη εργασία, απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και του κράτους.
Την ίδια μέρα είχαμε και το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του τραπεζίτη και πρώην δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου και είδαμε καθαρά ότι η ζωή αποτιμάται διαφορετικά, ανάλογα με το χρήμα και την εξουσία που διαθέτει κάποιος. Κινητοποιήθηκε όλο το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Σύσσωμο το αστικό σύστημα και τα ΜΜΕ προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν για να περάσουν ένακλίμα τρομοϋστερίας και να εξιλεώσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος έβαλε πλάτη για την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας, τη βίαιη ανατροπή της ζωής των εργαζομένων, τον ξενιτεμό χιλιάδων νέων, χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία, τη βία και τα ΜΑΤ.
Η αστική τάξη τιμά αυτούς που την υπηρετούν με το δικό της τρόπο· εμείς, με τους αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και για ένα καλύτερο αύριο, τιμάμε τα θύματα της τάξης μας!
26-05-2017Το Γραφείο τύπου του ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου