Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

18η ΜΑΡΤΗ: Πλημμυρίζουμε τους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας


Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και το Πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος, η φτώχεια.
Ενωνόμαστε με τους αγώνες σε κάθε γωνιά του Πλανήτη. Στην Αμερική εξεγείρονται κατά του ρατσιστή δισεκατομμυριούχου Τράμπ. Στην Γαλλία διαδηλώνουν κατά της ισλαμοφοβίας της Λεπέν. Στη Βρετανία διεκδικούν να ανοίξει το Καλαί. Στη Βαρκελόνη διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Στην Αυστραλία διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού των προσφύγων σε νησιά.
Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την FRONTEX και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο που κλείνουν τα σύνορα μετατρέποντας τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία.
Θέλουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα- γκέτο σε νησιά η έξω από τις πόλεις. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί που σηκώνουν κεφάλι αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Να καταδικαστούν και να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στο ματοκύλισμα των λαών με τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσει τις απελάσεις προσφύγων, να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ, να κλείσει τις βάσεις και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των προσφύγων με παροχή ασύλου και ελεύθερη μετακίνηση.
Σαν μάχιμοι εκπαιδευτικοί που προσπαθούμε καθημερινά για την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά των Ελλήνων και των μεταναστών χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς πρέπει να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην μάθηση και την απρόσκοπτη φοίτηση στα σχολειά όλων των βαθμίδων στο κανονικό πρόγραμμα με την απαραίτητη υποστήριξη από συναδέλφους που θα πρέπει να διοριστούν μόνιμα. Θα πρέπει επίσης να φράξουμε τον δρόμο στην επιχειρούμενη διείσδυση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στους συλλόγους γονέων. Το γονεϊκό κίνημα είναι ο πιο κοντινός και απαραιτήτως σύμμαχος μας.

Διεκδικούμε:
Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία. 
Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού. 
Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες.
Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες.
Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.
Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου